Geleceğin mühendisleri Ege Üniversitesi’nde yetişiyor
Türkiye’nin önde gelen tam akreditasyonlu araştırma üniversitelerinden biri olan Ege Üniversitesi, girişimci ve yenilikçi mühendisler yetiştirmeye devam ediyor. Küresel ölçekte mühendislik eğitimi veren Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Mühendislik Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından akredite edilmiş olup, EUR-ACE lisans seviyesi ile öğrencilerine uluslararası standartlarda eğitim sunmaktadır. “Avrupa’da Akredite Mühendislik Programı” etiketi.
AB Mühendislik Fakültesinde; Bilgisayar Mühendisliği, Biyomühendislik, Deri Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Dokuma Mühendisliği olmak üzere toplam 9 bölüm bulunmaktadır. Fakülte, tüm bölümlerinde %100 İngilizce eğitim vermektedir. Güçlü bir laboratuvar altyapısına sahip olan Fakülte’de öğrenciler alanla ilgili uygulamalar yapabilmektedir. Biyomühendislik, Beslenme, Kimya, Dokuma ve Makine Mühendisliği bölümlerinde çift anadal ve yan dal programları bulunmakta olup, bu bölümlerde öğrenim gören başarılı öğrenciler ikinci bir alanda lisans derecesi veya ikinci bir dalda sertifika alma imkanına sahiptir.
Öğrenciler endüstri işbirliğinde değerli fırsatlar elde eder
AB Mühendislik Fakültesi bölümlerinde üniversite-sanayi işbirliğinde yürütülen çalışmalar değerli bir yere sahiptir. Fakültenin programları üniversite giriş sınavı tercih sıralamasında ilk beş içinde yer almaktadır. Fakülte, ekonominin ihtiyaç duyduğu mühendisleri gerekli teorik ve pratik bilgilerle donatarak yetiştirmeyi, ilgili kamu ve özel sektör kuruluşlarının sorunlarını analiz etmeyi, yeni teknolojilerin sanayiye uygulanması ve kalkınması konusunda araştırmalar yapmayı amaçlamaktadır. temel mühendislik bilimlerindendir.
Öğrencilere yurt dışında staj ve araştırma imkanları sunulmaktadır.
Uluslararasılaşma misyonuyla hareket eden Mühendislik Fakültesi’nde hem Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programlarından biri olan ERASMUS Programı ile hem de ikili iş birliği anlaşmaları kapsamında öğrenci değişimi gerçekleştirilmektedir. Ege Üniversitesi’nde ERASMUS programı ile yurt dışına en çok öğrenci gönderen akademik birim olan Mühendislik Fakültesi, IAESTE olarak da bilinen uluslararası staj programı ile öğrencilerine yurt dışındaki sanayi kuruluşlarında staj yapma imkanı sunmaktadır. Ayrıca genç mühendisler Ege Teknopark’ta staj yapma imkanı buluyor.
Dokuma ve Deri Mühendisliği Bölümlerini Tercih Edenlere Burs İmkanı
Tekstil Mühendisliği Bölümü ile Deri Mühendisliği Bölümünü ilk 5 arasında tercih ederek dokuma mühendisliğinde ilk 80.000’e, deri mühendisliğinde ilk 20.000’e giren öğrencilere kademeli olarak burs verilmektedir. Burs ölçütleri, üniversite sınav puan sıralamasında ilk 20 bine giren öğrencilere taban ücret olarak, 20 bin ile 50 bin arasındaki öğrencilere asgari ücretin yüzde 70’i, öğrencilere asgari ücretin yarısı olarak verilmektedir. 50 bin ile 80 bin arasında ortalarda. Ayrıca deri mühendisliği bölümü öğrencilerine Deri ve Deri Mamulleri İhracatçı Birlikleri tarafından deri bölümünde faaliyet gösteren firmalarda en az 5 yıl iş garantisi verilmektedir.
Mühendislik Fakültesi’nin farklı bölümlerinden mezun olan mezunlar, kendi alanlarında veya ilgili alanlarda yüksek lisans ve ardından doktora çalışmalarına devam edebilmekte ve akademik kariyerlerine devam edebilmektedir. ihracat vb. alanlarda mühendis olarak görev alabilir.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı